M8 AND 8 SERIES
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW M8 Forum and 8 Series Forum BMW M8 and 8-Series General Discussion 8 series AUX/Connected phone problem

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-28-2019, 09:27 AM   #1
edwarjejeega
Private First Class
edwarjejeega's Avatar
United_States
205
Rep
138
Posts

Drives: '19 M850i, '18 X6M, '16 M4
Join Date: Mar 2019
Location: Mi

iTrader: (0)

8 series AUX/Connected phone problem

BIMMERPOST
     Featured on BIMMERPOST.com
Hellow fellow 8 series owners! I've had this problem where when I plug my phone in to play music, I try to toggle the songs through the steering wheel and heads up display and it'll constantly say "loading" or "title __"... even through the I drive system it still won't pull up all my songs! All beit I have 500+ songs but never seemed to be a problem in any of my other BMWS! told my dealer, they fixed it and it happened again the next day, does anyone else have this problem? They told me to hold the Volume button till it hard resets but that doesn't solve the issue.
Appreciate 0
      05-28-2019, 12:13 PM   #2
redhot47fla
Private First Class
244
Rep
193
Posts

Drives: M850ix convertible and X4
Join Date: Dec 2018
Location: North Florida

iTrader: (0)

Have you tried not plugging in the phone but rather just pairing it to the car through Bluetooth? That's how my iPhone connects to the 850's iDrive or CarPlay and music sharing is flawless.
__________________
- 2019 M850ix convertible, Dravit Grey Metallic/Ivory White Extended Merino, DAP/Drivers Assistance Pro, glass controls, neck warmer, coded by r33_RGSport
- 2016 X4 xDrive: Alpine White/Saddle Brown, M Sport, DAP/DAP Plus, Premium Package, Technology Package, HK sound, heated seats, coded by Octopump
- Retired: Three previous BMWs.
Appreciate 1
      05-28-2019, 01:36 PM   #3
Rogerha
New Member
15
Rep
14
Posts

Drives: BMW 840d Dravit Grey
Join Date: May 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by edwarjejeega View Post
Hellow fellow 8 series owners! I've had this problem where when I plug my phone in to play music, I try to toggle the songs through the steering wheel and heads up display and it'll constantly say "loading" or "title __"... even through the I drive system it still won't pull up all my songs! All beit I have 500+ songs but never seemed to be a problem in any of my other BMWS! told my dealer, they fixed it and it happened again the next day, does anyone else have this problem? They told me to hold the Volume button till it hard resets but that doesn't solve the issue.
Have you tried both USB ports ? I have had a mission to get my 20,000 strong lossless library into the car, originally on a iPod classic that didnít play well at all. Anyway - whilst trying out various solutions I was getting different outcomes from the 2 USB ports, the one that worked most consistently was the one in the armrest. Well at least that worked for me anyway.
Appreciate 2
      05-28-2019, 06:48 PM   #4
edwarjejeega
Private First Class
edwarjejeega's Avatar
United_States
205
Rep
138
Posts

Drives: '19 M850i, '18 X6M, '16 M4
Join Date: Mar 2019
Location: Mi

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by redhot47fla View Post
Have you tried not plugging in the phone but rather just pairing it to the car through Bluetooth? That's how my iPhone connects to the 850's iDrive or CarPlay and music sharing is flawless.
Quote:
Originally Posted by redhot47fla View Post
Have you tried not plugging in the phone but rather just pairing it to the car through Bluetooth? That's how my iPhone connects to the 850's iDrive or CarPlay and music sharing is flawless.
Yes I have done Bluetooth and it will give me a list of songs but say I scroll down 10 and they all just start saying Title ___!
Appreciate 0
      05-28-2019, 06:49 PM   #5
edwarjejeega
Private First Class
edwarjejeega's Avatar
United_States
205
Rep
138
Posts

Drives: '19 M850i, '18 X6M, '16 M4
Join Date: Mar 2019
Location: Mi

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Rogerha View Post
Quote:
Originally Posted by edwarjejeega View Post
Hellow fellow 8 series owners! I've had this problem where when I plug my phone in to play music, I try to toggle the songs through the steering wheel and heads up display and it'll constantly say "loading" or "title __"... even through the I drive system it still won't pull up all my songs! All beit I have 500+ songs but never seemed to be a problem in any of my other BMWS! told my dealer, they fixed it and it happened again the next day, does anyone else have this problem? They told me to hold the Volume button till it hard resets but that doesn't solve the issue.
Have you tried both USB ports ? I have had a mission to get my 20,000 strong lossless library into the car, originally on a iPod classic that didn’t play well at all. Anyway - whilst trying out various solutions I was getting different outcomes from the 2 USB ports, the one that worked most consistently was the one in the armrest. Well at least that worked for me anyway.
Quote:
Originally Posted by redhot47fla View Post
Have you tried not plugging in the phone but rather just pairing it to the car through Bluetooth? That's how my iPhone connects to the 850's iDrive or CarPlay and music sharing is flawless.
Wow. Had the car for 3 months and didnt even known there was an actual USB port in the armrest. Lol! Thanks for the suggestion, will try it tomorrow!!
Appreciate 1
      05-29-2019, 12:46 PM   #6
Rogerha
New Member
15
Rep
14
Posts

Drives: BMW 840d Dravit Grey
Join Date: May 2019
Location: UK

iTrader: (0)

Just a heads-up, itís USB-C so you might need an adapter.
Appreciate 0
      09-15-2019, 01:06 PM   #7
forbegos34
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW 840xDrive Coupe
Join Date: Sep 2019
Location: Castle Rock, CO

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by edwarjejeega View Post
Hellow fellow 8 series owners! I've had this problem where when I plug my phone in to play music, I try to toggle the songs through the steering wheel and heads up display and it'll constantly say "loading" or "title __"... even through the I drive system it still won't pull up all my songs! All beit I have 500+ songs but never seemed to be a problem in any of my other BMWS! told my dealer, they fixed it and it happened again the next day, does anyone else have this problem? They told me to hold the Volume button till it hard resets but that doesn't solve the issue.
I have the same problem in my 2020 840xi. I can hear the songs perfectly, even select playlists with no issues, but when I want to use the scroll wheel on the steering wheel it doesn't show my songs, it just says loading...please wait. I have it connected via bluetooth directly to iDrive. No Apple CarPlay. Anyone else having the same issues, solutions???
Appreciate 0
      09-15-2019, 10:54 PM   #8
Ozzie8
First Lieutenant
Ozzie8's Avatar
Australia
343
Rep
337
Posts

Drives: 2019 m850i Coupe
Join Date: Apr 2019
Location: Sydney

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by edwarjejeega View Post
Hellow fellow 8 series owners! I've had this problem where when I plug my phone in to play music, I try to toggle the songs through the steering wheel and heads up display and it'll constantly say "loading" or "title __"... even through the I drive system it still won't pull up all my songs! All beit I have 500+ songs but never seemed to be a problem in any of my other BMWS! told my dealer, they fixed it and it happened again the next day, does anyone else have this problem? They told me to hold the Volume button till it hard resets but that doesn't solve the issue.
edwarjejeega I use MP3 and have all of my music loaded onto MediaMonkey (has good links to Google/Prime) and I copy this onto a USB. Instantly connected and always available. Solved all my frustrations with previous beemers.
Appreciate 0
      09-18-2019, 05:42 PM   #9
forbegos34
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW 840xDrive Coupe
Join Date: Sep 2019
Location: Castle Rock, CO

iTrader: (0)

Garage List
I've noticed now that issue happens only when I select a playlist and shuffle it. I guess there is an issue when you play the list shuffled?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.




m8
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST